Archives

Whitewood Kitchen

For seasoned homeowners well-versed in remodeling projects, reliability was key in their search for the right renovation company. Centred on the kitchen, their vision involved relocating and upgrading appliances, with attention to detail extending beyond surface aesthetics. Planning the new space included new LED lighting, electrical and plumbing upgrades, and repairing existing flooring to ensure a seamless transition between spaces.

On completion, the installation of new kitchen cabinets with quartz countertops, complemented by a stylish backsplash and fresh paint, not only enhanced functionality but also breathed new life into the space.

Retirement Retreat

Embarking on a downsizing journey, this family transformed an early 1980s bungalow into their forever home. With retirement on the horizon, the couple envisioned a cozy, comfortable home. Located on a quiet cul-de-sac, the dated bungalow underwent a comprehensive modernization.

Situated at the end of a quiet cul-de-sac, the dated bungalow was in dire need of modernization. Walls were removed and spaces reconfigured to create an open layout. Crucial repairs to the basement walls were also addressed.

Brighter, larger doors were installed to infuse the interior with natural light, while a spacious kitchen with an island became the heart of the home. Thoughtfully selected feature lighting and warm, inviting colours and textures enhanced the ambiance. Now, the new owners enjoy the comfort and beauty of their renovated home, looking forward to years of joyful living.

Whitehaven Kitchen

The clients wished to expand their small, cramped kitchen without altering their home’s footprint, seeking an open concept with ample storage and functionality. By repurposing an unused hall closet and a garage nook, the new design seamlessly integrated with the existing home, creating a spacious cooking area.

Custom millwork allowed for a personalized kitchen, featuring a double-sided pantry for storage. White recessed panel doors with cherry wood accents, frosted upper cabinets with LED lighting, sleek tiled flooring, quartz countertops, and a stone backsplash completed the modern aesthetic.

The final result is a spacious cooking area with a large eat-at island and an adjacent dining space bathed in natural light, providing both functionality and style.

Townhouse Renewal

Revitalizing an early 1970s flat roof six-unit structure, this project transformed outdated rental units into modern, desirable homes. Partly built up by previous builders, the renovation began with a thorough demolition, moving from the basement up, including essential asbestos abatement.

The comprehensive upgrades included installing new windows, doors, electrical systems, plumbing, and insulation. Each unit now features individual meters for water, natural gas, and hydro, ensuring accurate billing. The exterior was meticulously finished to blend seamlessly with adjacent buildings, and patios were built for each unit, fully landscaped for a welcoming outdoor space. New asphalt added the finishing touch to the revitalized property.

By taking the ‘bones’ of the existing building and turning it into a profitable venture for the client, this project exemplifies the potential of thoughtful renovation. Remarkably, all six units were rented out within weeks of completion, promising long-term investment benefits for years to come.

Main Floor Renovation

Looking for a transformation straight from the pages of a magazine, the client envisioned a sleek, modern update for their main floor. To achieve this, no detail was overlooked.

Every existing finish was stripped down to the subfloor, clearing the way for premium LVP flooring to cover the entire space. The new kitchen features custom millwork quartz countertops, and an integrated backsplash. Additional upgrades include modern appliances, under-counter lighting, and ample storage solutions.

New blinds and a wall-mounted TV were installed, while the removal of a wall at the top of the basement stairs was replaced with matching wire railing to provide a seamless transition between spaces.

The result? A main floor that exceeds expectations, delivering the magazine-worthy space the client had in mind.

Bright Basement

This project transformed an existing, unfinished basement space into a fully functional and inviting apartment, perfect for extending the living area or creating a rental unit.

The renovation included adding a bedroom, bathroom, and a lively modern kitchen with natural maple shaker cabinets, combining style and practicality. Durable neutral vinyl plank flooring ensures longevity and withstands rental wear and tear.

Existing doors and windows were utilized to flood the space with natural light, eliminating the typical basement gloom. A gas fireplace was added to enhance warmth and comfort, making the space cozy during winter.

The finished basement is now a bright, welcoming, and functional apartment that adds valuable living space to the home.